Turism Targu Mures

Turism Mures

Distantele dintre Targu Mures si unele dintre cele mai importante orase din Romania:

Tragu Mures - Bucuresti:
- cu trenul 448 km
-  cu masina 346 km

Tragu Mures - Brasov:
- cu trenul 282 km
- cu masina 171 km

Tragu Mures - Cluj-Napoca:

- cu trenul 127 km
- cu masina 105 km

Tragu Mures - Sibiu:

- cu trenul 189 km
- cu masina 124 km


Orasul Targu Mures este un loc cu o gama variata de in ceea ce priveste activitatile specifice turismului. Alaturi de activitati de recreere, populația orasului sau turistii au la dispoziție o serie de obiective care pot fi vizite pentru a cunoaște istoria locurilor și a populației care traieste in acesta zona.

Orasul a trecut prin mai multe incendii de-a lungul timpului care au distrus o mare parte din cladirile vechi ale Targu Muresului. Vechea urba  reuseste sa-si pastreze aerul de oras medieval, cel putin in partea centrala orasului. Aici, o serie de cladiri frumos ornamentate amintesc de vechiul Targ din perioada medievala.

Piata centrala, Piata Trandafirilor, renumita datorita trandafirilor care impodobesc piata in ultimii zeci de ani, este locul in care se desfasura „Târgul de pe Mureș" fiind totodata si punctul central din care orasul a inceput sa se extinda. In Piata Trandafirilor se regasesc si principalele simboluri arhitecturale ale orașului.
Palatul Culturii este un astfel de simbol, renumit mai ales datorită Sălii Oglinzilor si a vitraliilor.

Alte doua cladiri reprezentative pentru Orasul Targu mures, aflata in apropierea Palatului Culturii, sunt si Palatul Prefecturii din Targu Mures si Palatul Primariei. In partea opusa a pietei Palatul Apollo si Teatrul National sunt dovada vie a evolutiei orasului de la targ la centru cultural.