Obiective
Biserica Reformată din Cetatea Târgu Mureș
Biserica Reformată din cetate este cel mai important monument medieval din Târgu Mureș și singurul păstrat de la începutul secolului al XV-lea. Acesta inițial a găzduit o mănăstire franciscană iar prima menționare cunoscută este din anul 1332. Biserica este construită în stil gotic, se situează pe o terasă a râului Mureș, la extremitatea sud-vestică a acestei terase, care este parte a dealului numit platoul Cornești. Clădirile componente erau grupate în jurul unei curți interioare de formă rect...
+ Vezi mai mult
Catedrala ortodoxă Înălțarea Domnului Târgu Mureș
Catedrala ortodoxă Înălțarea Domnului este cel mai mare edificiu religios din Târgu Mureș. Catedrala a fost construită în centrul orașului (în prezent Piața Trandafirilor) între anii 1925 – 1934. Biserica a fost construită după planurile arhitectului Victor Vlad, în formă de cruce greacă, cu brațele egale. Mai multe detalii despre acest obiectiv turistic puteți afla accesând aici.
+ Vezi mai mult
Cetatea Medievală Târgu Mureș
Cetatea Medievală din Târgu Mureș a fost construită în prima parte a anilor 1600. Aceasta a fost ridicată în locul castelului-cetate de odinioară al voievodului transilvănean Báthori István distrus de invazia turco-tătară din anul 1601. În incintă au fost ridicate 7 bastioane, din care 5 construite de către breslele cizmarilor, blănarilor, lăcătușilor, dogarilor, croitorilor și măcelarilor. Mai multe detalii despre acest obiectiv turistic puteți afla accesând aici. 
+ Vezi mai mult
Rezervă o unitate de cazare în orașul
Targu Mures
Rezerva acum
+
-
+
-
+
-